Sou aquí: Inici Medi Ambient Atmosfera Avaluació de la qualitat de l'aire Campanya de vigilància dels nivells d'ozó troposfèric

Campanya de vigilància dels nivells d'ozó troposfèric

Quan es fa la campanya?

 

La campanya es duu a terme entre els mesos de maig i setembre, perquè és en aquesta època quan es produeixen les concentracions més elevades d’ozó, que poden donar lloc a SUPERACIONS DEL LLINDAR D’INFORMACIÓ I/O ALERTA. Degut a les condicions meteorològiques (alta radiació solar, temperatura elevada, fenomen de transport de la marinada,...) que afavoreixen la formació d'ozó troposfèric. A diari, es fa el pronòstic dels nivells d’ozó troposfèric a Catalunya per al dia en curs i per l’endemà.

 

Avís preventiu

 

En cas que els models i les mesures de les quals es disposen per dur a terme el seguiment indiquin que els nivells d’ozó troposfèric seran moderadament elevats, es formula un AVÍS PREVENTIU, abans del migdia. Aquests avisos contindran l’estat dels nivells d’ozó troposfèric i les recomanacions proporcionades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

 

Avís de superació

 

En cas de superació del llindar d'informació i/o d'alerta es publica un AVÍS DE SUPERACIÓ. Aquests avisos contindran l’estat dels nivells d’ozó troposfèric i les recomanacions proporcionades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i s’aniran renovant cada hora, en funció de l'evolució i la magnitud de l'episodi d'ozó.

 
 

Com s'informa?

 

A Vic hi ha una pantalla informativa a la Plaça de l'Estació que s'informa dels nivells d'ozó i de les PM10, dient quina és la qualitat de l'aire que tenim a la ciutat.  Tota la població també pot estar informat a  través de  la web del Departament de qualitat de l'aire, de les xarxes socials, al twitter i per correu electrònic.

 

Pantalla_1.jpg

 
  •  

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...