Sou aquí: Inici Medi Ambient Mobilitat sostenible Punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Punts de recàrrega de vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Vic, va aprovar l’agost de 2008 el Pacte d’Alcaldes contra el canvi climàtic.
Arrel d’aquesta aprovació va sorgir el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Vic, que estableix les accions que s’han de seguir en la lluita contra el canvi climàtic abans del 2020.

Dintre d’aquestes accions per reduir l’emissió de gasos amb efecte hivernacle, es troben entre d’altres, la instal·lació de punts de subministrament de elèctric, per tal de fomentar la compra de vehicles elèctrics i híbrids entre la ciutadania, així com dintre del propi ajuntament.

Seguint aquestes directrius l’Ajuntament de Vic ha instal·lat tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics amb una capacitat total per a sis vehicles i dues motocicletes.


A l’avinguda del Mercat, al costat de la xemeneia del Sucre, hi ha un punt de recàrrega amb capacitat per a dos vehicles.

 
Al carrer de Miramarges, davant de la porta d'entrada de la Universitat de Vic, hi ha un punt de recàrrega amb capacitat per a 2 motocicletes.

 

Al carrer del Josep Maria Sert hi ha un punt amb capacitat per a 4 vehicles.

Què és un punt de recàrrega de vehicles elèctrics?

És un equip destinat a subministrar corrent altern als vehicles elèctrics.

A Vic s’ha instal·lat tres punts de recàrrega en superfície, que són punts situats a la vorera, que donen subministrament als vehicles elèctrics estacionats en places d’aparcament en superfície.


Com el podem fer servir?

El poden utilitzar totes aquelles persones que ho hagin sol·licitat amb caràcter previ a l’Ajuntament de Vic, que siguin propietaris d’un vehicle elèctric.

Quin cost té?

La recàrrega de vehicles elèctrics, actualment, no té cap cost per a l’usuari.


Què puc fer per donar-me d’alta?

Aquí trobareu la sol·licitud. Un cop tramitada, s'envia por correu certificat, tot el necessari per fer ús d'aquests punts.

 

Un cop tingueu la sol·licitud omplerta l’heu d’entrar per registre a l’oficina de l’OAC.


Instruccions d’ús
 

Un cop estacionat el vehicle, endolleu-lo, veureu una rodeta al costat de l'endoll, amb un petit candau, l'heu d'obrir (amb la clau que us haurem fet arribar), i fer-lo girar del 0 a l'1, i tornar a col·locar el candau.

 

Quan hagueu acabat la recàrrega, només heu de fer l'operació inversa.

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...