Sou aquí: Inici Projectes de ciutat Mestres i professionals de l’educació Jornada PEC (Projecte Educatiu de Ciutat de Vic)

Jornada PEC (Projecte Educatiu de Ciutat de Vic)

Descripció

 Imatge jornades PEC

La jornada PEC és l'espai mitjançant el qual es proposa l'exposició i reflexió del fet educatiu a la nostra ciutat, una oportunitat per a la trobada de tots els agents educatius a través del qual els mateixos centres comparteixen experiències i projectes que volen donar a conèixer a la resta de centres i comunitat educativa de la ciutat.

Aquesta jornada, es planteja a la reunió de direccions dels centres educatius de Vic que es fa trimestralment a l’Ajuntament amb la finalitat que els mateixos centres decideixin el format que haurà de contenir la jornada del curs següent.

D’aquesta manera, cada any s’organitza una jornada d’intercanvi d’experiències i projectes rellevants entre els centres d’educació d’infantil, primària i secundària de la ciutat, que s’alterna anualment amb una jornada per a la difusió de la feina feta en el marc del Projecte educatiu de Ciutat. En aquest darrer cas, a banda de fer balanç de la trajectòria i feina feta en el marc del PEC, es compta amb la intervenció d’un ponent expert que facilita eines per a la reflexió i treball educatiu a la nostra ciutat, en relació a temes o metodologies innovadores i/o rellevants del moment.

Tan en una modalitat com en l’altra, l’acte té per objectiu posar en valor i fer visible la bona feina que fan els centres educatius, mestres i professionals de l’educació a la nostra ciutat, alhora que ofereix l’oportunitat als centres educatius de donar a conèixer els propis projectes i experiències innovadores que estan implementant a les seves escoles i instituts.

 

Objectiu

 • Fer visible i posar en valor la tasca de mestres i professionals de l’educació a la ciutat.
 • Donar a conèixer experiències innovadores i/o amb especial rellevància entre els mateixos centres educatius de la ciutat.
 • Oferir un espai per a la trobada entre la comunitat educativa de la ciutat.

 

Centres educatius participants

 • Escola Andersen
 • Escola Centre
 • Escola Dr. Joaquim Salarich
 • Escola Guillem de Mont-rodon
 • Escola La Sínia
 • Escola Sentfores
 • Col·legi Escorial
 • Col·legi Pare Coll
 • Col·legi Sagrat Cor
 • Col·legi Sant Miquel
 • Col·legi Sta. Caterina
 • Centre de pedagogia terapèutica Estel
 • Institut de Vic
 • Institut Jaume Callís
 • Institut La Plana
 • Centre educatiu Waldorf La Font

 

Descripció de les jornades organitzades fins el moment

 

 

9a Jornada  PEC

7 d'abril de 2018

 

Tot a punt per la 9a Jornada Projecte Educatiu de Ciutat

La Jornada PEC és una oportunitat per a la trobada de tots els agents educatius en la que es plantegen reptes i experiències d'innovació educativa. Un espai per aprofundir en temàtiques d'interès per la comunitat educativa.

 

En aquesta 9ª edició, la ciutat de Vic vol promoure una jornada participativa entre els agents educatius de la ciutat, en la que es donarà a conèixer què és la gamificació en educació i quines eines i recursos pot aportar a l'aprenentatge a les aules.

 

La gamificació, com a procés de transformació educativa a través del qual les experiències d'aprenentatge són viscudes amb elements del joc, posa el centre a l'alumne, utilitza elements de motivació, dóna autonomia als alumnes i permet introduir elements narratius a l'aula.

 

La jornada es desenvoluparà al matí per professionals de l'educació i a la tarda per famílies.

 

MATÍ – Professionals de l’educació
9h a 14h
CONFERÈNCIA  “Joc i Gamificació com a eines per l’aprenentatge”
Es donaran eines per entendre què es necessita per poder utilitzar el joc i la gamificació, com a eina d’aprenentatge a l’aula.
A càrrec d’Oriol Ripoll, especialista en gamificació i aplicació dels jocs en l’educació. Professor de creació de jocs a Enti (UB), formador i creatiu a Jocs al Segon

TALLERS “Experiències de joc i gamificació a l’educació”
Tallers adreçats a professionals de l’educació per conèixer experiències de gamificació a les aules i elaborar propostes educatives gamificades per a educació infantil, primària i secundària. Treball en grups.
 

Places limitades per participar en la dinàmica dels tallers.
Cal inscripció prèvia a:

TARDA – Famílies
16h a 18h
CAFÈ TERTÚLIA “ Viures a ritmes de joc”
El joc és una excel·lent eina educativa a casa, és present en molts moments però també planteja dubtes. Mentre prenem un cafè, es mostraran exemples i es donaran recursos i respostes a les preguntes i dubtes. Sessió participativa
A càrrec d’Oriol Ripoll, especialista en gamificació i aplicació dels jocs en l’educació. Professor de creació de jocs a Enti (UB), formador i creatiu a Jocs al Segon

Sense inscripció prèvia


Més informació

9a Jornada PEC 

 

 

 

 

8a Jornada  PEC

22 d'abril de 2017

 

8a Jornada PEC

En aquesta 8ª edició, la ciutat de Vic vol promoure una jornada participativa i de reflexió entre els agents educatius de la ciutat, en la que es posarà a debat el futur de l’educació a Catalunya.

La jornada s’emmarca en la proposta que promou el Consell Escolar de Catalunya (CEC) i la Subdirecció de Qualitat Democràtica, sota el nom Ara és demà i en què es planteja un debat a nivell de territori català entorn cinc eixos de treball que parteixen de cinc ponències, elaborades per experts en cadascun dels àmbits, amb la intenció de centrar la reflexió en una sèrie d'aspectes rellevants:

 

 1. Els pilars dels sistema educatiu: Equitat, igualtat d’oportunitats, inclusió, qualitat, família, entorn digital.
 2. Arquitectura del sistema educatiu: Etapes educatives, currículum, educació obligatòria i postobligatòria, noves oportunitats.
 3. El centre educatiu: Autonomia de centre, avaluació, equip docent, treball en xarxa, projecte educatiu, implicació/participació de la comunitat educativa.
 4. El professorat: Accés, formació, ètica professional, perfil professional, mentoria.
 5. L’alumnat: Acompanyament, enfoc competencial, educació, aprenentatge, personalització. 

 

Amb la voluntat de mostrar una vegada més les ganes d’anar més enllà en temes educatius, Vic ha estat l’única ciutat que, per iniciativa pròpia, s’ha volgut sumar a la proposta generant un debat a nivell local; aportant d’aquesta manera la seva visió i reflexió entorn aquest tema amb l’objectiu que pugui quedar representada l’aportació de tota la comunitat educativa de la ciutat en el replantejament del futur de l’educació a Catalunya. D’aquesta manera, i a banda de publicar-ne els resultats a la web de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntment de Vic, les conclusions que es derivin de la 8a Jornada PEC quedaran incloses en el document final de reflexions i propostes, elaborat pel Consell Escolar de Catalunya, per encàrrec de la mateixa Consellera Meritxell Ruiz.


Més informació

8a Jornada PEC 

 

 

7a Jornada PEC

13 de febrer de 2016 

 

7a jornada pec

Descripció de la jornada

Es va dur a terme el dissabte dia 13 de febrer a l'Edifici del Sucre de 9 a 14h,  amb la presentació de 19 propostes educatives adreçades a infants i adolescents entre 0 i 18 anys, distribuïdes en dos grups: experiències adreçades a nens i nenes d'educació infantil i primària (de 0 a 12 anys) per una banda, i experiències adreçades a alumnes de secundària i batxillerat per l'altra (de 12 a 18 anys)

La presentació va anar a càrrec del Regidor d'educació, Àlvar Solà, i acte seguit es va procedir a fer la presentació de les experiències.

 

Més informació

Programa de mà 7a Jornada PEC

Per a conèixer les experiències presentades, podeu consultar la pàgina web de la 7a Jornada PEC.

 

 

 

 

6a Jornada PEC

17 de març de 2015

 

Descripció de la jornada

6a jornada PEC_ imatge

L’acte va ser inaugurat per la 1a Tinenta d’Alcalde i Regidora d’educació, Anna Erra, que va fer un resum de la trajectòria de les polítiques educatives a la ciutat de Vic en els darrers anys. Erra va destacar l’aposta del Consistori, l’any 2007, pel Projecte Educatiu de Ciutat, posant en valor el compromís de la ciutat per l’educació de tots els ciutadans i ciutadanes al llarg de tota la seva vida. En el transcurs d’aquests darrers anys el PEC Vic ha permès, per una banda, potenciar una política educativa dins i fora de l’escola i, per l’altra, ha treballat en l’educació no només amb els infants i joves de la ciutat, sinó que n’ha ampliat la seva mirada fent de la política educativa municipal una tasca compromesa amb tot el cicle vital de les persones. Erra, va afegir, també, que durant tots aquests anys “el PEC ha traçat línies de treball conjuntes entre l’Administració i els nombrosos agents educatius que tenim a la ciutat”.

Finalment, Erra va concloure la seva intervenció agraint la feina feta a tota la comunitat educativa i encoratjant-los a seguir treballant pels reptes educatius que com a col·lectiu i com a societat tenim plantejats.

A continuació es va visionar un vídeo on hi ha recollida la feina feta al llarg dels darrers anys sota el paraigües del Projecte Educatiu de Ciutat de Vic.

Acte seguit Antoni Tort, professor de la UVIC i Doctor en Pedagogia, va parlar dels canvis que s’han generat, tan pel que fa a la mateixa societat com en les polítiques educatives dels darrers anys, aspectes que han condicionat els escenaris educatius en les escoles. El repte educatiu que tenim per endavant, segons Tort, és en el marc d’un entorn escolar en el que vivim processos de desinstitucionalització, de regulació i de recontextualització, cal  construir un discurs local en el marc del context normatiu i el discurs educatiu. Amb tot això, la institució escolar cal que adopti una posició i una mirada pròpia davant el fet educatiu, un enfoc pedagògic que l’ajudi a mantenir una línia estratègica malgrat les modificacions que van sorgint en l’entorn, i una mirada oberta atès que la nostra primera obligació com a professionals és entendre el context en el qual estem ubicats.

 

Més informació

Vídeo de la 6a Jornada PEC

 

 

 

 

5a Jornada PEC

15 de febrer de 2014

 

Descripció de la jornada

5a jornada PEC_Imatge

En aquesta edició, es van presentar 23 projectes, simultàniament, repartits en 3 grups diferents en funció de la franja d’edat dels alumnes destinataris: un grup de presentacions d’escola bressol i educació infantil, un 2n grup de presentacions d’educació primària, i un 3r grup amb les presentacions de secundària i batxillerat. La Jornada va comptar amb 230 inscrits.

 

Com en anteriors edicions, les tasques de suport en la recepció i dinamització de la Jornada va anar a càrrec d’alumnes del PQPI d’auxiliar de “vendes, oficina i atenció al públic”, que voluntàriament van col·laborar amb la regidoria d’educació adquirint així unes primeres pràctiques complementàries a la seva formació.

Més informació

Programa de la 5a Jornada PEC

 

 

 

4a Jornada PEC

 2 de febrer de 2013

 

Descripció de la jornada

4a Jornada PEC_ imatge

Els 14 centres educatius de la ciutat van presentar diferents projectes singulars dels seus centres. La varietat temàtica va ser molt important: des de projectes de foment de la lectura, les matemàtiques, el treball cooperatiu, l'art, l'arquitectura, la meteorologia, entre d'altres.


Les valoracions recollides van mostrar la voluntat de continuar amb aquesta jornada d’intercanvi que  s’ajusta, cada vegada més, a les expectatives dels professionals que hi participen. 


Les famílies que hi van participar (un 21% dels inscrits), van valorar el fet de poder conèixer de més a prop experiències concretes dels centres educatius. 

 

Més informació

Programa 4a Jornada PEC

Vídeos de presentació de projectes i experiències dels centres:

Presentació de l’Institut la Plana

Presentació de l’Institut de Vic

Presentació de l’Institut Jaume Callís

Presentació de l’escola Sentfores

Presentació de l’escola Guillem de Mont-rodon

Presentació de l’escola Dr. Joaquim Salarich

Presentació de l’escola Centre i Col·legi Sagrat Cor

Presentació de l’escola Andersen

Presentació del Col·legi Sta. Caterina

Presentació del Col·legi Pare Coll

Presentació del Col·legi Sagrat Cor

Presentació del Col·legi Escorial

  

 

  

3a Jornada PEC

25 de febrer de 2012

 

Descripció de la jornada

3a Jornada PEC_ imatge

 La tercera edició de la Jornada del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Vic es va centrar en l’intercanvi de projectes pedagògics dels centres educatius del municipi, amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa i Vic com a ciutat educadora.


“Amb aquesta nova edició de la jornada del PEC s’ha volgut tornar a donar al sector i als pares i mares un espai on es permeti la reflexió en l’educació i on es puguin compartir coneixements i experiències, que sempre donen un enriquiment significatiu”, va explicar la regidora d’Educació, Anna Erra. La jornada, basada amb les experiències educatives, programada al mes de febrer per fer-la coincidir amb la jornada de portes obertes dels centres educatius.


El programa de la jornada va consistir en una matinal de 9.00h a 14.00h, encetada amb la conferència “Aprendre de la pràctica educativa”, a càrrec del director del Departament de Pedagogia de la Universitat de Vic, Antoni Tort. Tot seguit, a partir de les 10.00h, es va procedir a la presentació de projectes per part de les escoles de Vic. La cloenda per part de Pere Mayans, cap del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics de la Generalitat de Catalunya, va parlar de “L’impuls de la lectura”, una campanya que per al foment de la lectura entre els infants i adolescents.

La jornada va comptar amb el suport tècnic i organitzatiu d’un grup de 8-10 joves en situació de risc d’exclusió social.

 

Més informació

Programa 3a Jornada PEC

 

 

 

2a Jornada PEC

6 de novembre de 2010


Descripció de la jornada

2a Jornada PEC_ imatge

9.00h Arribada i acreditacions

9.30h Inauguració i benvinguda a càrrec d’Anna Erra, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vic

9.45h Posar-se al lloc de l’altre, l’empatia amb l’infant, a càrrec de Manuel Ángel Fernández, educador i mestre d’educació infantil

10.15h Presentació del Projecte de les Escoles Bressol Municipals de Vic, a càrrec de Marta Casellas, directora de les EBMV

11.00h Pausa-cafè

12.00h Infància: passat, present i futur. Algunes idees per al debat educatiu

A càrrec de Maria Jesús Comellas, doctora en psicologia, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i assessora del projecte “Espai de debat educatiu amb i per a les famílies” de la Diputació de Barcelona

 

 

Més informació

Programa 2a Jornada PEC

 

 

 

1a Jornada PEC

24 d’octubre de 2009

 

Descripció de la jornada

 

1a Jornada PEC_ imatge

9.00h Arribada i acreditacions

9.30h Inauguració i benvinguda a càrrec de Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic, i Anna Erra, regidora d’Educació

10.00h Què és un Projecte Educatiu de Ciutat? Jordi Collet, professor de sociologia de l’educació de la UVic. Investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (UAB).

10.30h Presentació del Projecte Educatiu de Ciutat de Vic Tastet d’experiències educatives a la ciutat.

11.00 h Pausa-cafè i visita a l’espai d’exposició d’experiències

12.00h Conferència: “La ciutat dels nens, una nova filosofia de govern de la ciutat” A càrrec del pedagog Francesco Tonucci

 

Més informació

Programa de la jornada

 

 

 

Altres projectes adreçats a mestres i professionals de l'educació

Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...