Comissió 0-6

Descripció

Imatge comissio 0-6

Des del Projecte Educatiu de Ciutat de Vic s'impulsa una iniciativa pionera al territori català basada en la creació d'una comissió amb la finalitat de garantir la coherència i continuïtat centrada en l’etapa educativa de 0 a 6 anys, aprofundint en el coneixement de les realitats i necessitats en l’educació dels infants d'aquesta edat, així com donar un impuls al valor educatiu a d'aquesta etapa dins la ciutat de Vic.

 

En els darrers set anys, la Regidoria d'educació de l'Ajuntament de Vic treballa enfocada en el concepte de Ciutat educadora i ciutat dels infants, duent a terme diferents accions i projectes amb el propòsit de garantir l'èxit en l'educació i formació de tots els ciutadans que habiten a la ciutat, posant alhora una mirada especial a l'etapa 0-6 anys donant l'impuls i importància que aquesta etapa requereix.

 

Arrel de les valoracions i reflexions que van sorgir de la comissió d'experts, es va posar en evidència la necessitat d'apropar i aprofundir en el coneixement de les realitats en l'educació dels infants de 0 a 3 anys, i de 3 a 6 anys de la ciutat, ja que com passa a la totalitat del nostre país, la distància entre les administracions i centres educatius que atenen els infants d'ambdues etapes fa difícil teixir un treball coherent i continuat que garanteixi l'èxit en la transició entre una etapa i l'altra.

 

Atesa les dimensions, maduresa i estructura de la ciutat de Vic, es creu viable iniciar un treball comunitari a llarg termini que permeti la construcció d'una cultura d'infància compartida per entitats i centres educatius, sense la necessitat de crear grans estructures.

 

Amb l'aparició de les tres Escoles Bressol Municipals de Vic, cada vegada són més les escoles de la ciutat i d'arreu del territori català les que han mostrat interès pel seu projecte educatiu, la qual cosa ha fet palesa la necessitat d'apropar maneres, models i projectes que garanteixin la transició i continuïtat entre les etapes de 0-3 i 3-6 anys.

 

La comissió 0-6, es planteja com un espai per a la formació, reflexió i treball per part dels professionals que treballen en aquesta etapa educativa que, amb una previsió de dos anys de durada, puguin donar l’impuls necessari que faciliti la construcció d’un diàleg i mirada compartida durant el període de l’educació infantil a la nostra ciutat.

 

Per aquesta raó, aquest espai de treball planteja reunions periòdiques per tal de fomentar la discussió i reflexió a través de lectures de materials i experiències, visites a centres i jornades de formació específiques, així com assessorament i acompanyament per part de professionals experts en el sector.

 

La comissió 0-6 compta amb el lideratge compartit entre Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic, amb la implicació i assessorament per part de Reggio Emilia, experiència educativa nascuda l’any 1945 a la ciutat que conté aquest mateix nom, i que ha esdevingut de referència a nivell mundial gràcies a la seva tasca educativa en què situa l’infant com a centre de l’acció educativa.

 

Objectius

 • Oferir un espai i una oportunitat per ajudar les dues realitats, 0-3 i 0-6, a conèixer-se mútuament per construir, amb més coherència, el que viuen els infants d’Educació Infantil.
 • Promoure un model educatiu 0-6 de qualitat.
 • Definir una cultura d’infància col·lectiva i compartida.
 • Construir col·lectivament els pilars bàsics que relacionin i donin  identitat i coherència a l’etapa  0-6.
 • Promoure un sentiment de col·lectivitat.
 • Promoure el desenvolupament d’unes bases de col·laboració que s’identifiquin en el  nou Model Vic que es desenvolupi.


Destinataris

Escoles d'educació infantil, escoles bressol i llars d'infants de la ciutat de Vic


Entitats implicades

Regidoria d'educació

Universitat de Vic

Reggio Emilia

 

Per a més informació

Comissió 0-6 anys

Calendari de treball curs 2015/16 

Vídeo de la sessió inaugural - 17 d'octubre de 2015


Altres projectes adreçats a mestres i professionals de l'educació

Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...