Sou aquí: Inici Projectes de ciutat Coneixement de la ciutat Materials didàctics per treballar la ciutat

Materials didàctics per treballar la ciutat

Descripció

La ciutat de Vic és un centre patrimonial de primer ordre, entenent el terme patrimoni en un sentit ampli. L’aportació de les manifestacions culturals, arquitectòniques, gastronòmiques, religioses i comercials, entre d’altres, han col·laborat a forjar una ciutat amb unes potencialitats importants des de la perspectiva d’una ciutat educadora.

 

L’Ajuntament de Vic ja havia posat sobre la taula la necessitat de prendre iniciatives per potenciar el coneixement de l’entorn dels vigatans i vigatanes. El fenomen migratori ha emfatitzat la necessitat de crear espais de descoberta de la ciutat que permetin a tota la ciutadania conèixer l’origen i fisonomia dels seus carrers, places, fires, mercats, plats típics i altres manifestacions patrimonials que configuren l’esdevenir de la ciutat.

 

La diagnosi inicial realitzada pel Projecte Educatiu de Ciutat va tornar a posar sobre la taula les mancances pel que fa a coneixement de la ciutat que tenien els vigatans. Davant d’això, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic, que és qui lidera el Projecte Educatiu de Ciutat, va iniciar un projecte amb l’objectiu de potenciar el coneixement de la ciutat per part dels vigatans i vigatanes així com de fomentar el sentiment de pertinença a la ciutat dels seus habitants. 
  

El projecte de promoció del coneixement de l’entorn està format per les següents accions

 

 

Bits d'intel·ligència

 

Descripció

imatge bits

Materials adaptats al currículum de 3 a 6 anys a través de personatges històrics i espais emblemàtics de la ciutat. Elaborat per un equip de mestres d’educació infantil de la ciutat de Vic i liderat pel Projecte Educatiu de Ciutat. 

 

Destinataris

Alumnes d'educació infantil

 

Descarregar el material

Bits d'intel·ligència per Educació Infantil"

 

 

Vic, la meva ciutat

 

Descripció
 imatge vic la meva ciutat

Material didàctic que recull els continguts curriculars de coneixement del medi social i natural de tercer de primària aplicats a la ciutat de Vic


Al llarg del 2009 els mestres dels centres educatius de Vic van treballar en el disseny d’un material didàctic de l’àrea de Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural pel curs de 3er de primària.


"Vic, la meva ciutat" adapta l’assignatura de Medi a la ciutat de Vic, tenint en compte el currículum, els objectius, els continguts i les competències establertes pel Departament d’Educació. 

Aquests materials es complementen amb una guia didàctica pel professorat i un recull d’experiències complementàries. 

 

Destinataris

Cicle mitjà de primària


Descarregar el material

"Vic, la meva ciutat"

Guia didàctica professors. Vic la meva ciutat

 

 

Osona, la meva comarca


Descricpió

imatge osona la meva comarca

Material didàctic que recull els continguts curriculars de coneixement del medi social i natural de quart de primària aplicats a la comarca d’Osona


Durant el curs 2009/10 els mestres dels centres educatius de Vic van treballar en el disseny dels nous materials didàctics de l’àrea de Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural pel curs de 4rt de primària. En aquest nou equip de treball també s’hi van incorporar mestres d’altres centres educatius de la comarca d’Osona. 


La primera edició dels nous materials "Osona, la meva comarca", durant el curs 2010/11, 360 alumnes de 8 escoles de la comarca. 

  

Descarregar el llibre

Osona, la meva comarca

 

 

Altres projectes de coneixement de la ciutat


Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...