Sou aquí: Inici Notícies El pati de l’Escola Doctor Joaquim Salarich s’obrirà al veïnat fora de l’horari escolar
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

El pati de l’Escola Doctor Joaquim Salarich s’obrirà al veïnat fora de l’horari escolar

Les matriculacions han augmentat un 1,2% respecte el curs passat, tenint en compte que el procés de matriculació és viu al llarg de l’any

Set 13, 2019

Total normalitat en l’inici de curs escolar que ha començat amb uns centres educatius actius i uns claustres amb ganes de tirar endavant projectes compartits i propis. El curs comença amb 7.120 places, de les quals 4.867 places són d’educació infantil i primària i 2.253 de secundària. Unes xifres que signifiquen un augment de l’1,2% de la matriculació en el primer dia de curs, respecte el curs passat, tot i que cal tenir en compte que les dades poden variar sensiblement degut al procés de matriculació viu.

La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, ha remarcat que a Vic es garanteix la formació en totes les etapes educatives, des de les escoles bressol acabant a l’etapa universitària o de formació post-obligatòria. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Vic se seguirà donant suport als centres educatius amb recursos econòmics per garantir la igualtat d’oportunitats, amb recursos materials per adequar els centres educatius a les seves necessitats i amb recursos acadèmics i formatius a través de projectes per seguir treballant el dia a dia i la realitat de la ciutat en els diferents centres.

Franquesa exposa que des de l’Ajuntament s’ha millorat la climatització i els equipaments de les tres Escoles Bressol Municipals, que se sumen a d’altres millores efectuades en d’altres centres i que han estat consensuades amb les escoles i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Un pati escolar a disposició del veïnat

Properament el pati de l’Escola Doctor Joaquim Salarich serà un nou espai de ciutat accessible al veïnat fora d’hores lectives. Elisabet Franquesa remarca que el projecte d’obertura d’aquest espai té dos objectius: millorar el pati a nivell d’accessibilitat, funcionalitat i de valor educatiu i que els barris d’Osona i de la Serra-de-senferm guanyin una pista esportiva altament demandada.

El projecte treballat conjuntament per l’Ajuntament i l’escola permetrà que es guanyi una pista poliesportiva, espais de joc i espais de descans per a infants de totes les edats quan finalitzi l’horari lectiu i les activitats extraescolars i durant tot el cap de setmana.

 

Escoles bressols amb places vacants

El curs a les Escoles Bressol, tant municipals com privades, va començar la setmana passada. Un total de 481 places -243 de les quals són municipals- donaran cobertura aquest any als infants més petits. Un 95,5% de les places a les Escoles Bressol dels Caputxins, de l’Horta Vermella i la Serrra-de-senferm estan ocupades.

Pel que fa a l’Espai Familiar Municipal El Remei, que completa els equipaments educatius dels quals disposa la ciutat, encara té el procés d’inscripció obert. L’any passat van ser usuaris d’aquest servei 210 infants acompanyats de les seves famílies.

 

Tots els centres són una opció

La bona campanya informativa portada a terme per la regidoria, amb unes jornades de portes obertes molt concorregudes, ha estat un factor indispensable per facilitar una tria conscient i la visualització de totes les escoles de la ciutat, en què han pogut exposar i mostrar el seu projecte i la forma de treballar. Per això, a nivell municipal se seguirà treballant perquè tots els centres educatius siguin una opció per a les famílies.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...