Sou aquí: Inici Notícies Una conferència sobre canvi climàtic obre el Fòrum Ambiental de Vic

Una conferència sobre canvi climàtic obre el Fòrum Ambiental de Vic

El Fòrum Ambiental tindrà la funció de millorar i validar el nou Pla d’Acció Ambiental que prepara l’Ajuntament

Jun 08, 2017
Una conferència sobre canvi climàtic obre el Fòrum Ambiental de Vic

Javier Martin Vide durant la conferència inaugural

Aquest dimarts 6 de juny ha quedat inaugurat el Fòrum Ambiental de la ciutat de Vic amb la conferència del catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, Javier Martin Vide, que ha presentat la ponència “El canvi climàtic: del planeta a Catalunya” a la Sala de la Columna de l’Ajuntament.

 

El Fòrum Ambiental té l’objectiu de millorar i validar el Pla d’Acció Ambiental de Vic, que està en procés d’elaboració. El Fòrum Ambiental consisteix en una sèrie de set conferències i sessions temàtiques liderades per una persona experta sobre diferents aspectes que recull el Pla d’Acció Ambiental.

 
 

El regidor de Medi Ambient i Món Rural, Josep-Ramon Soldevila, ha destacat que “els temes mediambientals són una prioritat de les prioritats del govern i, en aquest sentit, el Pla d’Acció Ambiental serà una peça clau”. Per la seva banda, el regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, ha subratllat que “l’assignatura pendent en matèria mediambiental continua sent arribar al ciutadà i conscienciar el màxim nombre de persones sobre aquest tema”. El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament, Jordi Boadas, ha explicat que “el Fòrum Ambiental permetrà el debat amb els ciutadans i s’hi formularan propostes que s’inclouran en el procés de validació del Pla d’Acció Ambiental.”

 

El nou Pla d’Acció Ambiental suplirà el que es va crear el 1999, mitjançant una auditoria ambiental que va analitzar tots els aspectes ambientals del municipi amb la implicació de diversos agents socials i econòmics i la ciutadania. Amb la nova revisió i actualització del Pla per part de l’Ajuntament, es tindrà un full de ruta pels propers anys que compta amb la participació interna de diferents departaments municipals.

 
 

“El canvi climàtic: del planeta a Catalunya”

 

En la seva ponència, el catedràtic Javier Martin Vide ha afirmat que “el món científic ja no discuteix ni posa en dubte l’existència del canvi climàtic. Es disposa de dades instrumentals i fefaents que ho constaten. El clima té una variabilitat natural, donada per raons solars, volcàniques o internes, però no es pot negar que el sistema social i econòmic s’ha afegit com una nova causa de canvis en el clima del planeta.”

 

Segons Martin Vide, “tots som agents i víctimes del canvi climàtic, i aquest fenomen és el problema més important al qual s’enfronta el nostre planeta”. Les perspectives de futur “no conviden a l’optimisme, però cal ser positius per tal de millorar la realitat”.

 


 

Programació del Fòrum Ambiental

 

La resta de sessions que componen el programa del Fòrum Ambiental són les següents:

 
Data
Sessió
Expert
21 setembre

La gestió de residus

Jordi Codina, La Vola

5 octubre

Activitat econòmica i productiva

Per confirmar
19 octubre

Gestió energètica

Gil Salvans, Agència Local de l’Energia

9 novembre

Espais verds i naturals

Jordi Baucells, Biodiversitat

23 novembre

Cicle de l’aigua

Marc Ordeix, Centre d’estudis dels rius mediterranis

14 desembre

Mobilitat i qualitat de l’aire

Bernat Codina, físic, UB

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...